Video marketingul capata din ce in ce mai multa amploare in zilele noastre si este o metoda extrem de eficienta (si gratuita) de promovare. Cu toate acestea, sa faci oamenii sa cumpere se poate dovedi o adevarata provocare.
Cum faci asta printr-un video? In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cateva sfaturi care te vor ajuta.
Un prim pas in realizarea unui astfel de video este sa ii definesti clar obiectivul. Astfel vei sti cu certitudine ce sa urmaresti de la inceputul acestuia pana la final.
Incepe cu o intrebare.
Un video de vanzare este un video in care o problema trebuie solutionata (nevoia clientului de a cumpara ceva). Identifica „problema” inca de la inceput pentru ca pe parcursul video-ului sa oferi clientului solutia.
Asigura-l ca solutia ta acopera nevoile lui.
Ofera-i solutia ta! Arata-i potentialului client de ce solutia ta se potriveste cel mai bine nevoilor lui si spune-i tot ce trebuie sa stie despre produsul sau serviciul tau intr-o forma usor de digerat. Atentie! Nu il aglomera cu tot felul de informatii inutile, ci alege niste beneficii cheie pe care produsul/serviciul tau le ofera si concentreaza-te pe acestea.
Fii cat mai natural!
Desi poate fi putin mai greu la inceput, naturaletea intr-un video reprezinta angajamentul tau. Imagineaza-ti ca nu vorbesti in fata unei camere, ci in fata unei persoane sau chiar a unei multimi.
Asigura-te ca video-ul tau poate fi redat si fara audio. De asemenea, poti introduce subtitrari pentru limba engleza sau orice alta limba doresti. Astfel video-ul tau va avea ca target si alte piete, nu doar cea din Romania.
Include testimoniale.
Include testimoniale de la clienti pe care i-ai ajutat in trecut si care au fost multumiti de serviciile tale. Nimic nu convinge mai mult decat puterea exemplului. Arata-le potentialilor clienti ca produsul sau serviciul tau aduce cu adevarat rezultate.
Alege doar un produs pe care sa il promovezi.
Realizeaza un video pentru fiecare produs sau serviciu prestat. Durata optima a unui video de vanzare este cuprinsa intre 1:00 si 1:40, iar cu cat e mai scurta, cu atat mai bine. Unul dintre studiile realizate de www.wistia.com arata ca daca un video este mai scurt, sansele ca acesta sa fie vizualizat pana la capat sunt mai ridicate.