Trendurile în online marketing sunt într-o continuă schimbare, iar acest lucru nu poate însemna decât că trebuie să ne punem la punct strategiile.

Dintre cele mai importante strategii de online marketing în 2023 pe care trebuie să le urmezi, putem număra:

Youtube SEO

Deși destul de puțin folosit, youtube SEO are aceleași principii precum Google SEO. YouTube are diferiti factori pe care îi ia în considerare atunci când clasează videoclipurile, precum numărul de like-uri, urmăritori. Un alt aspect important în opinia algoritmilor este dacă utilizatorii urmăresc conținut similar cu cel pe care îl creezi tu.

În principiu, este mult mai important să găsești și să targhetezi audiența potrivită decât să creezi un videoclip plăcut din punct de vedere vizual (și asta este important, însă nu esențial). Dacă rezolvi problema audienței, rezolvi 90% din optimizarea videoclipurilor pe YouTube.

Cum functioneaza Youtube SEO

Algoritmul folosește diferite elemente în fiecare videoclip pentru a decide pe care să îl arate primul, precum:

 • Titlul videoclipului;
 • Descrierea videoclipului;
 • Metadata;
 • Numărul de vizualizări, comentarii și like-uri;
 • Minutajul de vizualizare;

Atunci când sunt combinate, toate acestea îi spun algortimului cât de relevant sau popular este videoclipul tău.

Grupurile de Facebook dar și de LinkedIn

Prin promovarea conținutului creat de tine pe grupurile de Facebook și LinkedIn, obiectivul principal este să genereze leed-uri, iar grupurile atrag clienții ideali.

Sensul de comunitate din aceste grupuri este unul foarte ridicat. De aceea, ai șanse mult mai mari să găsești persoane interesate de ceea ce oferi, în acele comunități.

Dacă pui grupului tău de Facebook un nume cu cuvinte cheie targhetate, o să fie mult mai ușor ca oamenii să îl găsească.

După ce ți-ai creat grupul, poți decide dacă îl setezi pe public, sau pe privat. Este recomandat sa fie setat pe modul privat, pentru ca utilizatorul sa aibe un scop de a intra in grup și a-ti accesa contentul.

Mesajele personalizate în e-mail marketing

Într-o campanie de email marketing este foarte important să fii consecvent și să ai coerență pe rețelele de socializare. Cel puțin 99% dintre utilizatorii de Internet își verifică contul de email zilnic. De aceea, este important ca brandul tău să fie prezent și el în inbox-ul consumatorilor.

Există mai multe tipuri de email marketing

 • Email de bun-venit. Acest tip de email setează tonul discuției. Utilizatorii vor putea afla mai multe despre produsul sau serviciul tău.
 • Newsletter. Acestea sunt buletine informative. Pot include articole sau recenzii ale clienților existenți.
 • Email pentru generare de conversii. Acesta este trimis în special către un grup de potențiali clienți interesați de un anumit produs sau serviciu.
 • Email de confirmare.
 • Email promoțional.
 • Email de tip chestionar. Acesta poate fi de ajutor pentru a vedea feedback-ul clienților.

Pentru a te asigura că ai cele mai bune rezultate în email marketing, trebuie să deții câteva tehnici de scriere și de abordare a clienților.

 1. Optimizează textul din preview.
 2. Dă o notă personală mesajului tău. Oamenii au tendința să citească și să ia în serios acele mesaje care par trimise de o persoană reală.
 3. Fă vizibil mesajul principal și CTA-urile. Aspectele cele mai importante ale unui e-mail ar trebui să fie foarte ușor de observat, pentru că 70% dintre cititori nu vor citi până la final dacă nu le atrage atenția prima parte.
 4. Personalizează formulele de adresare.
 5. Oferă-le clienților posibilitatea de a se abona la newsletter.

Conținutul video

Un alt trend important este conținutul video. Cu tot mai multe platforme și canale video disponibile, oamenii petrec din ce în ce mai mult timp vizionând conținut video online. Astfel, companiile își îndreaptă atenția către producția de conținut video de calitate, care să atragă și să captiveze publicul țintă.

Videoclipurile sunt un mod eficient de a transmite mesaje complexe într-un mod ușor de înțeles și de a crea o conexiune emoțională cu consumatorii.

Influencer marketing

De asemenea, influencer marketingul a devenit un alt trend puternic în marketingul online. În loc să se concentreze doar pe promovarea directă a produselor lor, multe companii colaborează cu influenceri digitali – persoane care au un număr mare de urmăritori pe rețelele sociale și care sunt respectate și apreciate într-un anumit domeniu sau industrie.

Acești influenceri pot ajuta la crearea unei audiențe mai largi și mai angajate pentru branduri și pot spori încrederea și autenticitatea mesajului de marketing.

Interactivitatea

Un alt trend emergent este marketingul de conținut interactiv. În loc să fie simplu consumatori pasivi ai informațiilor, utilizatorii sunt invitați să participe activ și să interacționeze cu conținutul. Exemplele includ quiz-uri, sondaje, jocuri, experiențe de realitate virtuală sau augmentată. Acest tip de marketing atrage atenția și implică consumatorii, ceea ce poate duce la o mai bună memorabilitate a brandului și a mesajelor sale.

În concluzie, marketingul online este un domeniu în continuă schimbare și evoluție, iar adoptarea unor strategii adecvate în funcție de trendurile actuale poate avea un impact semnificativ asupra succesului unei companii.

Personalizarea, conținutul video, influencer marketingul, marketingul de conținut interactiv și utilizarea rețelelor sociale sunt doar câteva dintre cele mai importante trenduri care continuă să modeleze modul în care brandurile se promovează și interacționează cu publicul lor.

Într-o lume tot mai digitală, adaptarea la aceste tendințe și inovarea în continuare vor fi esențiale pentru a rămâne relevanți și competitivi pe piață.

Pion Media este la curent cu cele mai noi trenduri în online marketing si nu numai, și le implementează cu cea mai mare grijă.