Dragilor,

Vremurile pe care le traim acum sunt unele care ne transmit un amalgam de sentimente coplesitoare cauzate de COVID-19.

Pe de-o parte, suntem ingrijorati pentru ca nu stim ce va intampla cu noi. Si ne gandim atat la starea de sanatate, cat si la domeniul economic. Ne temem pentru joburile noastre sau pentru faptul ca nu ne vom mai putea permite traiul pe care l-am avut pana acum. Pe de alta parte, suntem dominati de teama si neputinta.

Ne inchipuim prea mici si vulnerabili in fata unui obstacol precum Covid-19.

E ca si cum am naviga pe o nava care este strapunsa cu violenta de valurile reci.

Sunteti de acord?

Ei bine, nu chiar. Ceea ce simtim, este uman si firesc.

Insa, atat sentimentul de teama, cat si cele de ingrijorare sau neputinta pot fi alungate.

Respiram adanc si privim cu speranta catre viitor.

Nu vrem sa tinem lectii de morala, cu atat mai mult cu cat pretutindeni auzim ca „va fi bine”, insa in aceasta perioada este foarte important sa fim solidari. Iar unul dintre lucrurile pe care il putem face este sa-i ajutam pe cei mai putin norocosi ca noi.

Astfel, partenerii nostri, Arhiepiscopia Craiovei impreuna cu Asociatia Vasiliada au lansat campania: „Impreuna mai puternici decat COVID-19” si „Dragostea nu cade”.

Iar noi am decis sa-i sprijinim si sa-l felicitam pe Adrian Stanulica pentru o initiativa care isi propune sa aduca acea schimbare in bine de care avem nevoie!

Prin intermediul acestui proiect, asistentii sociali si voluntarii din parohiile Arhiepiscopiei vor colecta alimente de baza si produse de igiena pe care le vor distribui persoanelor varstnice si altor persoane izolate la domiciliu.

In caz de nevoie, Arhiepiscopia este pregatita sa asigure spatii de izolare, hrana calda, precum si alte forme de ajutor persoanelor care necesita protectie speciala.

Totodata, Asociatia Vasiliada impreuna cu Arhiepiscopia Craiovei pun la dispozitia craiovenilor consiliere psihologica si sociala la numerele de telefon, precum si preluarea nevoilor in caz de urgenta: 0749 269 603 / 0749 269 832 / 0749 275 336.

Asa ca in momentele in care ne simtim coplesiti, trebuie sa stim ca nu suntem singuri. Sunt oameni care ne pun la dispozitie gratuit timpul lor pentru a putea face fata unei situatii grele.

Acestea fiind zise, nu ne mai ramane decat sa va incurajam sa va pastrati fruntea sus! Si din putinul vostru, sa incercati sa-i ajutati pe cei aflati in dificultate.

#Stamacasa, insa nu uitam de ceilalti membrii ai comunitatii noastre!

Cei care doresc sa se implice voluntar în distribuirea alimentelor si a produselor de igiena la domiciliul beneficiarilor, sunt rugati sa transmita datele de contact la adresa de e-mail: voluntar@asociatiavasiliada.ro

Si da, impreuna suntem mai puternici decat COVID-19!