În 2023 unele trenduri din social media sunt încă un factor care ne ajută să facem postări și campanii mult mai interactive. Pentru Instagram, hashtagurile sunt la fel de eficiente pentru momentul în care vrei să ai mai mult engagement.

Câte hashtaguri trebuie folosite? Care este diferența dintre ele? Cum le găsim pe cele în trending?

Toate acestea vom afla din articolul de mai jos.

Termenul „hashtag” provine din limba engleză și reprezintă un semn de număr sau un simbol „#” urmat de un cuvânt sau o frază, fără spații, utilizat pentru a eticheta conținutul online și pentru a facilita căutarea și sortarea acestuia.

Unul dintre principalele avantaje ale utilizării hashtagurilor este capacitatea de a organiza și eficientiza comunicarea pe platformele de socializare.

Utilizatorii pot atribui hashtaguri conținutului lor pentru a-l încadra într-un anumit context sau temă.

Acest lucru permite celor interesați să găsească și să exploreze conținut legat de subiectele care îi preocupă. De exemplu, un utilizator pasionat de fotografie poate căuta și accesa rapid toate postările cu hashtagul #fotografie, ceea ce duce la o interacțiune mai facilă și mai eficientă cu conținutul relevant.

cum folosim hashtagurile - pion media

Instrument de activism și schimbare socială

Hashtagurile au dobândit o semnificație deosebită în ceea ce privește activismul și mișcările sociale. Prin etichetarea conținutului cu hashtaguri relevante, oamenii pot să atragă atenția asupra problemelor sociale, să genereze conștientizare și să creeze o platformă pentru exprimarea opiniei lor. Un exemplu elocvent îl reprezintă mișcările precum #MeToo și #BlackLivesMatter, care au reușit să atragă atenția globală asupra problemelor legate de hărțuirea sexuală și discriminarea rasială. Aceste hashtaguri au devenit simboluri puternice ale luptei pentru justiție și schimbare socială.

Marketing și promovare

În mediul de afaceri, hashtagurile joacă un rol semnificativ în strategiile de marketing și promovare.

Brandurile utilizează hashtagurile pentru a-și promova produsele, pentru a crea campanii virale și pentru a genera implicare din partea consumatorilor.

Prin intermediul hashtagurilor, companiile pot ajunge la audiențe țintite și pot crea o comunitate online în jurul mărcii lor. Totodată, utilizatorii pot folosi hashtagurile pentru a împărtăși experiențele lor cu produsele sau serviciile unei companii, ceea ce poate contribui la construirea unei reputații pozitive.

Construirea comunităților online

Hashtagurile facilitează construirea și consolidarea comunităților online în jurul unor interese sau pasiuni comune. Utilizatorii pot căuta și se pot alătura comunităților care abordează subiectele care îi preocupă, ceea ce duce la schimbul de idei, informații și experiențe.

Astfel, oamenii se pot simți parte a unui grup cu interese similare, chiar dacă sunt separați geografic.

În concluzie, puterea hashtagurilor în era digitală este imensă și diversă. De la organizarea comunicării la promovarea brandurilor, de la activism la construirea comunităților, hashtagurile au schimbat modul în care interacționăm și comunicăm pe platformele online. Cu toate acestea, utilizarea lor trebuie să fie însoțită de discernământ și responsabilitate pentru a exploata în mod corespunzător potențialul lor pozitiv și pentru a evita abuzurile sau impactul negativ asupra societății.

Dacă ai nevoie de ajutor cu promovarea pe social media, Pion Media te poate ajuta.

cum folosim hashtagurile-pion-media

Tipuri de hashtaguri pe care le poți folosi

Bazate pe locație: #BryantPark or #LowerEastSide

Branduri: Pentru campanii sau evenimente precum #Instagram

De industrie: care descriu nișa ta. #SocialMediaManagers sau #WeddingPlanners

Hashtag-uri descriptive: Care descriu conținutul postării tale, precum #WoodwickCandles or #SheaButterProducts

Top 50 hashtaguri in 2023

#interiordesign

#love

#design

#fashion

#instagood

#inspiration

#art

#style

#realestate

#homedecor

#travel

#smallbusiness

#foodie

#wellness

#shoplocal

#selfcare

#photography

#health

#food

#home

#motivation

#beauty

#lifestyle

#architecture

#linkinbio

#fitness

#luxury

#nature

#selflove

#mentalhealth

#handmade

#shopsmall

#ootd

#photooftheday

#skincare

#business

#interior

#mindset

#supportlocal

#beautiful

#valentinesday

#homedesign

#instafood

#entrepreneur

#interiors

#wedding

#realtor

#weddinginspiration

#delicious

#community