In zilele noastre, exista foarte putine persoane care nu au cont pe platforma de socializare Facebook. Cu siguranta nu ti-ai dori ca cineva sa iti sparga contul si sa aiba acces la datele tale sau la conversatiile cu prietenii tai. De aceea, iti vom da cateva sfaturi pentru a-ti securiza pagina de Facebook.

Pentru inceput, trebuie sa folosesti o parola puternica, acesta fiind pasul de baza in construirea unui cont sigur.

Adauga si un numar de telefon mobil si verifica-l pentru a-ti imbunatati securitatea.

Dupa ce ti-ai setat o parola cu nivel ridicat de protectie si ai adaugat un numar de telefon, trebuie sa accesezi pagina Setarile Contului (Account Settings), iar apoi pe cea de Setari de Securitate.

 

1. Da click pe optiunea Alerte de conectare (Login Alerts), pentru a primi o alerta de fiecare data cand cineva se conecteaza la contul tau de pe un dispozitiv nou sau dintr-un browser nou. Asigura-te ca ai bifate urmatoarele optiuni:
– Primeste notificari;
– Primeste alerte pe e-mail;
– Trimite alerte de conectare prin SMS la …

2. Optiunea Aprobari de conectare (Login Approvals) – iti ofera posibilitatea de a-ti folosi telefonul mobil ca mijloc suplimentar de asigurare a securitatii. Bifeaza casuta Solicita un cod de securitate pentru a accesa contul meu din browsere necunoscute si urmeaza pasii.

3. Generator de coduri (Code Generator) – il poti folosi in aplicatia de Facebook pentru mobil pentru a reseta parola sau a genera coduri de securitate pentru aprobarile de conectare.

4. Parole de aplicatii (App Passwords) – parole de  „unica folosinta” pe care le utilizezi cand te loghezi in aplicatii si iti pastreaza parola de Facebook in siguranta.

5. Contactele de incredere (Trusted Contacts) – poti alege intre 3 si 5 prieteni pe care sa ii adaugi ca si contacte de incredere. Ei iti pot oferi ajutor in momentul in care ai probleme cu accesarea contului.

6. Browserele si aplicatiile tale (Your Browsers and Apps) – poti revizui ce browsere ai folosit in trecut.

7. Unde esti conectat/a (Where You’re Logged In) – poti utiliza aceasta optiune pentru a revizui si gestiona locurile in care esti conectat la Facebook in momentul respectiv.

Nu in ultimul rand:

– evita link-urile spam;
– nu dezvalui niciodata parola si utilizatorul altor persoane sau unei alte pagini web in afara de cea de Facebook;
– logheaza-te numai din www.facebook.com;
– este recomandat sa dai „sign out” de fiecare data cand parasesti Facebook-ul. Ai grija ca atunci cand te loghezi de pe dispozitive care nu iti apartin, sa nu ti se salveze parola pe respectivele device-uri.

Tie ti s-a intamplat vreodata sa ti se sparga contul de Facebook?