Prima provocare a acestui proiect a fost alegerea unui nume care sa poarte pe umerii sai toata atentia publicului. Mult s-a mai gandit colaboratorul nostru la acest aspect. Isi dorea un nume care initial sa nu inspire ideea de cutii. Din lista pe care o realizase a taiat multe posibile variante. Apoi au urmat cateva zile lungi, foarte lungi, de cautari necontenite prin memorie pana cand inspiratia si-a facut aparitia in forta.

Brandul urma sa se numeasca PIXIDAR, un cuvant ce provine de la pixida – forma invechita care pe vremuri insemna “cutie in care se pastreaza bijuteriile”. Acest nume reprezenta unicitate si oferea impact, intrucat nu multa lume il stia, iar daca ii stiu semnificatia cu siguranta aveau sa-l pastreze in memorie.

Partea mai grea a fost modificarea cuvantului pentru a-i da viata. Si cand totul parea sa se aseze, un prieten – ca de, la asta sunt buni prietenii, a zis ca pixidar in DEX inseamna ostas pedestru purtator de sulita. Acum numele trezea cateva indoieli. Dar cum toate se intampla cu un motiv colaboratorul nostru si-a dat seama ca aceasta insemnatate poate deveni emblema autentica de care avea nevoie.

Pe parte de design am incercat mai multe variante. L-am stilizat pe dac cu cateva suvinte de par, am incercat sa il punem in pozitia de atac si sa-i ascundem chipul sub o masca, dar nu asta doream sa transmitem. Voiam un dac sincer in atitudine, pregatit de lupta insa nu in pozitie de atac.

Forma finala a logo-ului este pur si simplu magnifica. Un dac autentic, cu chipia traditionala, un scut insemnat cu trifoiul cu patru foi, unul dintre cele mai folosite simboluri, si bineinteles nelipsita sulita. Jocul de contraste si culorile insufletesc imaginea si o scot din tiparele unui simplu desen. Fontul simplist, venit dintr-o epoca pierduta echilibreaza atmosfera mondena cu aerul vechi.

Iar pentru a ramane in era noastra, am metamorfozat vechiul desenand dacul autentic si am ales un font mai modern cu linii drepte, neintrerupte, la fel ca design-ul.
Un proiect provocator, care ne-a teleportat in trecut, la propriu. Multumim Pixidar pentru increderea acordata si pentru calatoria in timp.

In curand, mai multe detalii pe www.pixidar.ro.