Bucuria vine din a crea momente magice, memorabile și de impact, în special pentru cei care nu este o constantă.

Tabăra Bucuriei a mers pe același principiu – Zâmbetele trebuie oferite în momentele cele mai grele. Pentru copiii cu afecțiuni oncologice sau alte boli grave, tabăra le oferă grijă, mângâiere și mulțumire.

Tabăra Bucuriei este prima tabără pentru copiii bolnavi din zona Olteniei, care oferă un moment în care aceștia se pot bucura de joacă și pot uita de tratamentele dureroase, de afecțiuni sau izolare.

„Visul l-am trecut pe hârtie și, mai apoi, cu oameni minunați alături, am trecut la înfăptuirea lui. Nu a fost ușor, am avut multe provocări și greutăți de trecut, dar iată că, pe data de 10 iunie, primii copilași pe care i-am cunoscut la secția de oncopediatrie au petrecut clipe minunate aici”, a spus Ramona Mironeasa, unul dintre membrii fondatori ai Asociației Bucurie pentru Viață.

La începutul acestei inițiative, încă din momentul în care aceasta a fost o idee, agenția noastră a fost încântată și dornică să sară în ajutor. Așa cum știm noi mai bine. În a scoate la lumină proiectul, a-i customiza și a-i arăta personalitatea. I-am ajutat pe aceștia cu servicii de grafică precum flyere, mapa, broșura, pliante și rollup-uri publicitare, am alergat la Semimaraton pentru asociație și am oferit susținerea morală care, sperăm noi, i-a ajutat în continuarea acestui minunat proiect.

Bogdan Trifu, inițiatorul proiectului, a strâns pe lângă el oameni faini și implicați, care înțeleg nevoia de zâmbete și vor face tot ceea ce trebuie pentru a le oferi. Toate acestea sunt făcute de voluntari, fără niciun angajat. Voluntarii fac asta din dragoste, fără nicio remunerație, singura lor plată fiind bucuria și zâmbetele care se întorc de la cei pe care îi ajută.

Fiecare copil a fost într-o tabără sau visează să meargă într-o tabără. Aceasta reprezintă locul în care descoperi locuri noi, explorezi și înveți, te distrezi și îți faci prieteni. Un loc al prieteniei, al bucuriei și al dorinței de viață. Din nefericire, nu toți copiii ajung într-o astfel de tabără. Unii, din lipsa resurselor financiare, alții din grija prea mare a părinților, iar alții pentru că timpul petrecut în spital sau la tratament nu le-a permis o copilărie ca a celorlalți.

Cele patru căsuțe construite sunt spații de cazare în care vor fi găzduiți, în total, 16 copilași, incinta având și un sediu administrativ.

Proiectul Tabăra Bucuriei propune ca în serii de o săptămână, grupe de câte 16 copii cu afecțiuni oncologice sau alte boli grave să beneficieze pe timpul verii de bucuriile unei tabere, sub supravegherea atentă a personalului medical, a asistenților sociali, a unui psiholog/psihoterapeut și a voluntarilor dornici să ofere acestora copilăria pe care o merită.

Prin joacă, fețe zâmbitoare, boala uită să mai fie, iar copii respiră libertate. O libertate pur și simplu meritată datorită inocenței și a puterii pe care o emană.

Suntem bucuroși că am putut face parte din această echipă de voluntari muncitori și plini de visuri pentru a face lumea un loc în care bunătatea nu e cerută, ci doar oferită, fără așteptări, fără pretenții.

Proiectul început acum patru ani, a evoluat rapid, iar noi suntem nerăbdători să vedem cum va lua amploare.

Pion Media s-a implicat în acest proiect, deoarece am empatizat, ne-a plăcut inițiativa lor, îi felicitam pentru că au reușit să ducă la bun sfârșit proiectul. Le urăm mult succes de acum încolo.

Mai multe detalii despre această echipă minunată și despre cum proiectul a reușit să evolueze găsiți pe pagina de Facebook Asociația Bucurie pentru Viață sau accesând: http://bucuriepentruviata.ro/, aici având la dispoziție și informații despre cum puteți dona.

,,Este ușor să fii bun! Trebuie doar să vrei!” – Ramona Mironeasa.